14 February 2007

Ποια ποιότητα ζωής...?

The good newz...
Πρόσφατη μελέτη του Harvard School of Public Health υπό την επίβλεψη του Dr. Δημήτριου Τριχόπουλου, με χρηματοδότηση της Ε.Ε. κ της Ελληνικής Κυβέρνησης, έδειξε ότι άνθρωποι που τιμούν ένα 30λεπτο μεσημεριανού ύπνου 3 φορές την εβδομάδα έχουν 37% λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από καρδιακές παθήσεις (χωρίς, βέβαια, να υποβαθμίζονται άλλοι παράγοντες όπως το κάπνισμα κ το αυξημένο σωματικό βάρος)! Μάλιστα η μελέτη έγινε σε 23,681 Έλληνες!

...and the bad newz...
Πολύ ενδιαφέρουσα η μελέτη... Αλλά παίζει χρόνος για σιέστες? Τα ωράρια δουλειάς πλέον είναι τέτοια που νομίζω είναι απαγορευτικά για μεσημεριανές πολυτέλειες... Δεν είμαι το κατάλληλο άτομο να μιλήσει για τα υποτίθεται κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων, για το 8ωρο κτλ... Αλλά βλέπω ότι το ιδανικό pattern 8 ώρες ύπνος, 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ελεύθερος χρόνος επουδενί δεν υφίσταται...

Κ που να "σφίξουν" κ οι "ζέστες"...

Source:



(Photo: http://www.painterskeys.com/clickbacks/vizlove.htm, Last accessed 14-2-2007)

2 comments:

kinezos said...

επειδη ομως εγω ειμαι το καταλληλο ατομο να μιλησω για εργατικα δικαιωματα θα τιμησω τον peekay tayloh και τo μοτο του: "quit your job, kill your boss" αντε καλα μην kill αλλα μη νομιζεις εγω κοιμαμαι 3λεπτα κι ας μη το ξερουν στο γραφειο..νομιζουν οτι αφαιρουμαι..ΧΑ!

Galavardi said...

Ωραία μέθοδος Κινέζε! Μήπως να την υιοθετήσω? :D