1 February 2007

"La violence, si tu te tais, elle te tue"

Ωραίο το Παρίσι (αν κ το είχα ξαναδεί), ενδιαφέρουσα η ανάβαση στον πύργο του Eiffel (από τη σκάλα παρακαλώ κ όχι με το ασανσέρ) κ ξένοιαστη η βόλτα στη Disneyland...
Αλλά, αυτό που πιο πολύ μου τράβηξε την προσοχή, ειδικά στους συρμούς κ τους σταθμούς του metro, ήταν η campaign "La violence, si tu te tais, elle te tue" (Violence, if you keep yourself silent, it kills you). Είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το 2000 κ ενθαρρύνει παιδιά κ εφήβους που έχουν πέσει θύματα βίας να απευθυνθούν ανώνυμα σε συγκεκριμένο τηλεφωνικό αριθμό, ζητώντας συμβουλή ψυχολόγων κ δικηγόρων.

Ανάλογες προσπάθειες έχουν γίνει κ από τη Διεθνή Αμνηστία, με έμφαση στην αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών.
"Η βία κατά των γυναικών δεν περιορίζεται σε κάποιο συγκεκριμένο πολιτικό ή οικονομικό σύστημα, αλλά είναι διαδεδομένη σε κάθε κοινωνία στον κόσμο. Δεν γνωρίζει διαχωριστικές γραμμές από πλευράς πλούτου, φυλής ή πολιτισμού."

Για πιο ενεργή συμμετοχή υπάρχει η δυνατότητα online δωρεάς εδώ ή ακόμη κ η εγγραφή στο δίκτυο μελών της Διεθνούς Αμνηστίας εδώ.

Ομολογώ, όμως, ότι το δίκτυο της ΔΑ στο UK είναι αρκετά πιο οργανωμένο από το αντίστοιχο Ελληνικό, ορίζοντας παράλληλα πολύ μικρότερο ποσόν εγγραφής προκειμένου να τραβήξει τον πληθυσμό των φοιτητών να γίνουν μέλη της ΔΑ.


So... Y dnt u 2 make some noise?

No comments: